Allmän information

För andra gången i historien kommer SM för lydnadshundar att genomföras med åttioen deltagare, detta medför att kvaltävlingen kommer att pågå under två dagar. Veterinärbesiktning och lottning till kvaltävlingen sker på torsdagen och kvaltävlingen pågår fredag och lördag. De 20 högst placerade ekipagen i kvaltävlingen går vidare till finalen som sker på söndagen. Lottning till finalen sker på lördagskvällen.

Kvaltävling

Kvaltävlingen kommer att ske i fyra ringar och ekipagen bedöms av två domare i varje ring. Till kvaltävlingen finns 70 platser, dock ska senaste svenska mästare i lydnadsklass beredas tillfälle att delta, utöver dessa äger svensk ungdomsmästare i lydnadsklass 3 rätt att delta. Vid fler än 70 anmälda till kvaltävlingarna tas hänsyn till under angiven period uppnådda kvalificeringsresultat.

Utöver de platser som beskrivs under punkten ovan, erbjuds även 10 platser för dem som ligger på plats 1-10 på rankinglistan vid kvalperiodens slut.

Finalen

I finalen gäller följande:

* Två domare av åtta dömer gruppmomenten.

* De övriga sex domarna dömer övriga moment och av deras betyg tar man bort det högsta och det lägsta och tar fram ett snittbetyg från de återstående fyra betygen.

Mer information

Vi återkommer med tidsschema och övrig information

Vi i Närke kommer att göra allt för att Ni tävlande och publik får ett bra SM. Vill ni veta mera så är det bara att kontakta tävlingsledningen.

Välkomna till Närke!

Ulf

Ulf J

Ulf Jernestål

Tävlingsansvarig lydnad

Hanna

Hanna Högström

Ansvarig för tävlingsledare